Αρχική Σελίδα Ο Σύλλογός μας Ετήσιοι Απολογισμοί Απολογισμός απερχόμενου ΔΣ 2 8 10

Απολογισμός απερχόμενου ΔΣ 2 8 10

( Ομιλία του προέδρου του Συλλόγου κατά την Γενική Συνέλευση της 2 Αυγ 2010 με θέμα «Απολογισμός και πεπραγμένα τριετίας 2007-2010)

Κυρίες και κύριοι!

Εκ μέρους του ΔΣ σας καλωσορίζω στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς ,αλλά και άριστης συνεργασίας που είχαμε όλα τα μέλη του ΔΣ ήρθε η ώρα να παραδώσουμε την διοίκηση του Συλλόγου. Πριν από τρία χρόνια όταν πρωτοεκλεχτήκαμε καταρτίσαμε ένα πλάνο για τον Σύλλογο , ένα πραγματικά φιλόδοξο πρόγραμμα δράσεων και προσπαθήσαμε να το υλοποιήσουμε. Όλα αυτά τα χρόνια κρατήσαμε τον Σύλλογο μακριά από κόμματα και αντιπαραθέσεις , υψώσαμε όμως την φωνή μας όπου χρειαζότανε.

Συνεργαστήκαμε με τον Δήμο μας , στηρίξαμε προσπάθειες του , προτείναμε λύσεις όπως και η Δημοτική αρχή μας βοήθησε και μας στήριξε , ήταν μία ομολογουμένως άψογη συνεργασία που τελικά ήταν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Με την Επιτροπή Διοίκησης του Μουσείου Σχ. Ζωής οι σχέσεις πέρασαν από διάφορα στάδια : συνεργασίας (π.χ. ανέβασμα θεατρικής παράστασης , στήσιμο της νέας έκθεσης) , έντονης κριτικής και αμφισβήτησης. Σήμερα πιστεύω ότι η Επιτροπή το έχει πάρει απόφαση ότι δηλ. ο Σύλλογος σε καμιά περίπτωση δεν αποπέμπει του δικαιώματος του όσο αφορά την αίθουσα που προσωρινά έχει παραχωρήσει στο Μουσείο . Συμμετέχουμε ισότιμα στις διαπραγματεύσεις για την ίδρυση εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για το ΜΣΖ και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και θα προχωρήσει το εγχείρημα. Είμαι δε στη ευχάριστη θέση να σας γνωρίσω ότι πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για ένταξη του ΜΣΖ στο ειδικό πρόγραμμα « Κρήτη – Πράσινη Ανάπτυξη» που εμείς πρώτοι είχαμε προτείνει και την δημιουργία πρόσθετων βοηθητικών χώρων . Αυτό θα λύσει το πρόβλημα της συστέγασης με το ΜΣΖ αφού θα μας παραχωρηθεί χώρος που θα στεγάσομε μόνιμα τα γραφεία του Συλλόγου.( έχει αποσταλεί σχετικό έγγραφο)

Σταθήκαμε κοντά στα προβλήματα της κοινωνίας και βοηθήσαμε ηθικά και υλικά συνανθρώπους μας . Προτείναμε λύσεις (Μνημείο-κιόσκι) . Επιβραβεύσαμε μαθητές. Διοργανώσαμε εκδηλώσεις – χοροεσπερίδες , εκδρομές. Στηρίξαμε πρωτοβουλίες συγχωριανών μας (παρουσίαση βιβλίων).

Αναλάβαμε πρωτοβουλίες για το περιβάλλον , προχωρήσαμε σε δενδροφυτεύσεις , προβάλαμε το μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον: με αγώνες ποδήλατου , με μοίρασμα φυτών σε σχολεία , με ενημερώσεις των κατοίκων για τις επιπτώσεις από την ρύπανση του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα. Κάναμε αναλύσεις νερού στο Πολυτεχνείο σε πηγάδια της περιοχής. Δεν διστάσαμε να καταγγείλουμε περιπτώσεις μόλυνσης του πόσιμου νερού και να ζητήσουμε εντατικότερους ελέγχους.

Προβάλαμε τα ήθη κι έθιμα του τόπου μας : Δημιουργήσαμε το δικό μας χορευτικό συγκρότημα . Προβάλαμε τον τόπο μας σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Καταγράψαμε την ιστορία του τόπου σε CD . Φροντίσαμε για την μεταφορά των κατοίκων για τα καλοκαιρινά μπάνια. Στηρίξαμε τον Α. Ο. Ηρακλή Νεροκούρου. Συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις άλλων Συλλόγων μέσα και έξω από την Κρήτη (Αρεόπολη – Σχηματάρι) . Στήσαμε με επιτυχία σελίδα του Συλλόγου στο διαδίκτυο και όχι μόνο προβάλουμε τον τόπο μας αλλά και ενημερώνουμε τους φίλους μας . Η καθημερινή επισκεψημότητα της σελίδας (έφθασε στις 12.370) μας χαροποιεί όλους . Προβάλαμε το ριζίτικο τραγούδι με αφιέρωμα. Κάναμε διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα το περιβάλλον. Αναβιώσαμε τα έθιμα του Κλείδωνα και τα παπούδια. Συμμετείχαμε σε εθελοντική αιμοδοσία. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα επισκεπτόμαστε σχολεία και ιδρύματα της περιοχής και μοιράζομε δώρα. Αναθεωρήσαμε το καταστατικό του Συλλόγου ώστε να μπορούν να γίνουν μέλη όλοι όσοι το επιθυμούν με εκλογές κάθε 3 χρόνια αντί 2 που ίσχυε .

Τα οικονομικά του Συλλόγου είναι σε ικανοποιητική κατάσταση αφού σήμερα 2 - 8-10 δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ . Η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Συλλόγου καλύφτηκε από τις εισφορές και χορηγίες . Σήμερα υπάρχει το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.048 €) σε τραπεζικό λογαριασμό που θα παραδοθεί στο νεοεκλεγμένο ΔΣ. Το βιβλίο ταμείου και τα αποδεικτικά στοιχεία είναι στην διάθεση οποιαδήποτε μέλους θέλει να ζητήσει διευκρινήσεις. Πιστεύω ότι στα 3 χρόνια κάναμε αρκετά πράγματα , ίσως να μπορούσαμε και περισσότερα εάν υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή ιδίως από νέους. Σήμερα γίνετε μια προσπάθεια ανανέωσης . Το νέο ΔΣ από ότι βλέπω στελεχώνετε από αξιόλογα άτομα της τοπικής κοινωνίας γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι ο Σύλλογος μας θα πάει ακόμη καλλίτερα. Όλοι μας οφείλουμε να τους στηρίξουμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο για το καλό του τόπου μας. Εμείς το απερχόμενο ΔΣ θα σταθούμε κοντά σας , η βοήθεια μας θα πρέπει να την θεωρείτε δεδομένη. Όσο αφορά εμένα προσωπικά για λόγους καθαρά προσωπικούς δεν θα συμμετέχω στο νέο ΔΣ . Τελειώνοντας την τοποθέτηση μου ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στα μέλη του απερχόμενου ΔΣ τόσο για την άψογη συνεργασία αλλά και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν αυτά τα 3 χρόνια . Σας ευχαριστώ!

Γ. Περουλάκης ( πρόεδρος του Συλλόγου)

 

web development and hosting by Hostsun Web Services