Αρχική Σελίδα Θέσεις - Απόψεις Γιατροί του κόσμου

Γιατροί του κόσμου

 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ


Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ γιόρτασαν κι εφέτος την συμπλήρωση 20 χρόνων προσφοράς και δράσης της Οργάνωσης . Κάτω από δύσκολες συνθήκες αυτά τα χρόνια οι Γιατροί του Κόσμου κατάφεραν να καθιερωθούν στην ελληνική κοινωνία σαν μια αξιόπιστη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, καθώς στο έργο της βρήκαν ανταπόκριση και μετέφρασαν την αλληλεγγύη των Ελλήνων πολιτών σε αποτελεσματική βοήθεια προς τους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε αυτούς που την έχουν ανάγκη και στη χώρα μας. Στα πλαίσια του γιορτασμού των 20 χρόνων της Οργάνωσης, το Γραφείο Χανίων των Γιατρών του Κόσμου διοργάνωσε την Κυριακή 29 Αυγούστου στις 9.00΄ μμ στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής μία ξεχωριστή συναυλία, με το γνωστό συνθέτη και τραγουδιστή Μίλτο Πασχαλίδη. Συνδιοργανωτές ήσαν ο Δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων. Σ’ αυτή την ειδική βραδιά που ήταν αφιερωμένη στους σκοπούς των Γιατρών του Κόσμου, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν όλοι οι Χανιώτες που επιθυμούσαν να υποστηρίξουν έμπρακτα το έργο των Γιατρών του Κόσμου.

Ο κ. Βουλγαρίδης, (ιατρός πνευμονολόγος) πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου στον σύντομο χαιρετισμό που έκανε ανέφερε ότι από το 1990 που δημιουργήθηκαν οι Γιατροί του Κόσμου, συμμετείχαν σε δεκάδες αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας. Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν ταξιδέψει σε περισσότερες από 50 χώρες όλα αυτά τα χρόνια προσφέροντας πάντοτε τη βοήθειά τους εκεί που χρειάζονται αλλά λειτουργώντας ταυτόχρονα και σαν πρεσβευτές της χώρας μας . Για το Ανοιχτό Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά που λειτουργεί γι’ αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και σε ασφαλιστικά ταμεία, ανέφερε ότι ξεπέρασαν τις χίλιες επισκέψεις που έχει δεχθεί στους πρώτους οχτώ μήνες του 2010 . Παράλληλα συνεχίζεται η Γέφυρα Ανθρωπιάς Χανιά - Καμπάλα, στο πλαίσιο της οποίας το γραφείο Χανίων της Οργάνωσης λειτουργεί ένα Κέντρο Υγείας στο Μόντε της Ουγκάντα προσφέροντας εθελοντικά πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στον δοκιμαζόμενο αφρικάνικο λαό.
Μιλώντας για την Ουγκάντα, όπου το Γραφείο Χανίων των Γιατρών του Κόσμου με τη συμπαράσταση της χανιώτικης κοινωνίας, των επιστημονικών φορέων και των Αρχών έχει καταφέρει, να στήσει μια γέφυρα ανθρωπιάς λειτουργώντας το Κέντρο Υγείας στο Μόντε. Τέλος ο κ. Βουλγαρίδης ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και τους ανθρώπους που στηρίζουν την οργάνωση σ’ αυτές τις αποστολές.

Στιγμιότυπα από την συναυλία: όπου ο Μίλτος Πασχαλίδης μαζί με τους συνεργάτες κατάφεραν να ενθουσιάσουν τον κόσμο και έκαναν την βραδιά να μοιάζει μαγική. 

 

 

 

web development and hosting by Hostsun Web Services