Αρχική Σελίδα Θέσεις - Απόψεις Ομιλία του προέδρου στο ΔΣ του Δήμου Ελ. Βενιζέλου

Ομιλία του προέδρου στο ΔΣ του Δήμου Ελ. Βενιζέλου

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  & ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ  ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Νεροκούρου 129,
ΤΚ 73100, Χανιά                            
«ΟΜΙΛΙΑ»

Νεροκούρου 8 Οκτ. 2007
ΘΕΜΑ :    ΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ/ ΞΥΛΟΚΑΜΑΡΑΣ
    
    κ. πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου ,κ. Δήμαρχε ,κ. Βουλευτές, κ πολιτευτές κ. εκπρόσωποι φορέων,  κυρίες και κύριοι.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροκούρου συμμετέχει σήμερα σε μια τόσο σπουδαία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ως εκπρόσωπος του ζήτησα την άδεια από την κ. Πρόεδρο να τοποθετηθώ έτσι ώστε να ακουστούν οι θέσεις ,οι απόψεις και οι εκτιμήσεις μας σε ένα θέμα που απασχολεί τώρα και δεκαετίες την τοπική κοινωνία.
-    Αγαπητοί μου φίλοι δεν ξέρω πώς να σας περιγράψω τα συναισθήματα που μας διακατέχουν αυτή την στιγμή , από την μια μεριά νιώθουμε ικανοποίηση  γιατί το πρόβλημα ξαναήρθε στην επικαιρότητα αλλά από την άλλη αγωνιούμε για το αύριο. Όλα ξεκίνησαν στις 5 Ιουνίου 2007, Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον τότε σκέφτηκα ότι θα πρέπει να γίνει κάτι με το εργοστάσιο της  ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα δεν μπορεί να μολύνει το περιβάλλον , να θέτει σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων και εμείς να μένουμε θεατές. Έκατσα λοιπόν και έγραψα μια «αναφορά» στον Δήμο και αναφέρθηκα στις επιπτώσεις που έχει για την υγεία των κατοίκων η καθημερινή καύση 1200 τόνων πετρελαίου του σταθμού και κατέγραψα τις δικές μου εκτιμήσεις και προτάσεις. Στην πορεία βρέθηκα με τον Στέλιο , την Γεωργία , τον Μανούσο, την Στέλλα , τον Μιχάλη , τον Γιάννη την Σοφία και άλλους που  είχαν τους ίδιους προβληματισμούς με μένα. Στην αρχή φτιάξαμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας και ζητούσαμε την στήριξη των κατοίκων . Ακολούθως το πρόβλημα ήρθε στο ΔΣ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου με αφορμή τις νέες εξαγγελίες της ΔΕΗ όσο αφορά τον ενεργειακό προγραμματισμό για τα επόμενα χρόνια στην Κρήτη και αποφασίστηκε ομόφωνα να καλέσει όλους τους φορείς με ανοικτή επιστολή να τοποθετηθούν δημόσια δηλ. να  αναλάβουν τις ευθύνες των . Έτσι φθάσαμε σήμερα να συζητούμε , να προβληματιζόμαστε και να αγωνιούμε για το αύριο. Η ανταπόκριση τις επιστημονικής κοινότητας , του τύπου, των συνανθρώπων μας ήταν μεγάλη , ξεπέρασε ακόμη και τις προσδοκίες μας. Σήμερα έχουμε μηνύματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα. Δεν σας κρύβω όμως ότι υπήρχαν και αντιδράσεις κυρίως από μερίδα των εργαζομένων στην ΔΕΗ.
Στην επιστολή μας λοιπόν τονίσαμε τις επιπτώσεις που έχει για την υγεία μας η λειτουργία του εργοστασίου, αποδεικνύουμε πόσο αναξιόπιστη είναι η ΔΕΗ, καταγγέλλουμε τον επιχειρούμενο «εκσυγχρονισμό» γιατί θα καταστήσει την Ξυλοκαμάρα σταθμό βάσης και όχι αιχμής, προβάλλουμε την άνιση αντιμετώπιση του Νομού από μεριάς πολιτείας  αφού σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό το 2012 θα κλείσει ο σταθμός Λινοπεραμάτων και τέλος ζητάμε να γίνει άμεσα μελέτη για νέα χοροθέτηση με χρονοδιάγραμμα οριστικής απομάκρυνσης.
-    Θεωρώ ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι κρίσιμη για τον τόπο και πιστεύω ότι θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις μετέπειτα εξελίξεις γι’αυτό κάνω έγκληση να πέσουν οι τόνοι , κανείς μας δεν δικαιούται να το παίζει περισσότερο πατριώτης από τον άλλον. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά και η σημερινή προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα ίσως να έκαναν σφάλματα τακτικής . Ο  κ. Πολιουδάκης έφθασε μάλιστα στο σημείο να αποκλίσει τον σταθμό για να αποφύγει την επέκταση . Ο σημερινός Δήμαρχος ζητά δυναμικά από την ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της , της ζητά να χρηματοδοτήσει το νέο Δημαρχείο που όλοι συμφωνούμε ότι είναι αναγκαίο να γίνει.  Δεν θα πρέπει όμως να μείνουμε εκεί , θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα , θα πρέπει να αφήσουμε τους εγωισμούς , τις μεγαλοστομίες που γενούν μόνο αντιπαραθέσεις. Πιστεύω λοιπόν ότι όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας για λάθη και παραλήψεις που κάναμε παλαιότερα και να προσπαθήσουμε να μη ξαναγίνουν. Το πρόβλημα θα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας διχάζει. Ας αναδείξουμε λοιπόν αυτό που μας ενώνουν που είναι η κοινή διαπίστωση ότι η ΔΕΗ μολύνει , αυθαιρετεί και υποβαθμίζει την περιοχή. Σήμερα νομίζω που έφθασε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους και τους υποστηρικτές μας ας ενωθούμε όλοι μαζί να γίνουμε μια γροθιά και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δηλ. το δικαίωμα μας να ζήσουμε σε ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς μόλυνση.
-    Απευθύνομε σε αυτούς που μας λένε «καλή η προσπάθεια σας μα δεν πιστεύουμε ότι θα καταφέρετε τίποτα στο τέλος» και τους λέμε λοιπόν ότι η ΔΕΗ δεν είναι στο απυρόβλητο , ήδη έχει καταδικασθεί στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια  αρκετές φορές για μόλυνση του περιβάλλοντος , έχει αναγκασθεί να βελτιώσει εγκαταστάσεις και να πληρώσει μεγάλα πρόστιμα. Πρόσφατα 24/9 ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επέβαλε πρόστιμο στην ΔΕΗ 1.000.000 ευρώ για παραβάσεις που αφορούσαν τους σταθμούς της Κοζάνης και της Μεγαλόπολης , έστειλε δε την υπόθεση ρύπανσης στον εισαγγελέα.  Σήμερα η ΔΕΗ είναι η πιο ρυπογόνα   βιομηχανία της πατρίδος μας , εκεί την οδήγησαν  λανθασμένες πολιτικές πολλών ετών . Όταν το 2020 κράτη της ΕΕ όπως η Ισλανδία , η Σουηδία θα  απαγκιστρώνονται τελείως από τα ορυκτά καύσιμα , όταν η Δανία θα καλύπτει το 50% των αναγκών της από την αιολική ενέργεια εμείς θα τρέχομε να φθάσουμε το τραίνο. Ας ελπίσουμε ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ και το 2020 θα έχουμε αυξήσει στο 20%  την παραγωγή σε ηλεκ. ενέργεια από ΑΠΕ  συμβάλλοντας έτσι στην μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Δεν θέλω όμως να επεκταθώ περισσότερο γιατί έτσι ξεφεύγομε από το θέμα της σημερινής συζήτησης . Φίλοι μου  σίγουρα  ο δρόμος της δικαίωσης είναι μακρύς και ανηφορικός , γνωρίζουμε ότι  στην διαδρομή θα υπάρξουν πολλά εμπόδια , όμως είμαστε αποφασισμένοι να φθάσουμε στο τέρμα και θα κόψουμε το νήμα . Καταλαβαίνουμε τις αναστολές που έχετε , μπορεί στο παρελθόν να χάθηκε μια μάχη όμως δεν χάθηκε ο πόλεμος. Ελάτε να συσπειρωθούμε γύρω από τον κοινό στόχο και να είστε σίγουροι ότι όπως τα κατάφερε ο Δήμος Γαζίου θα τα καταφέρουμε και εμείς . Στον αγώνα μας δεν περισσεύει κανείς.
-    Απευθύνομε στην επιστημονική κοινότητα του Νομού (ΤΕΕ-Ιατρικός Σύλλογος –Πολυτεχνείο ) και τους ζητώ να μας βοηθήσουν να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα . Και επ’ευκαιρίας θέλω να ευχαριστήσω το Πολυτεχνείο Κρήτης και ιδιαιτέρα τον καθηγητή κ. Γιδαράκο του Τμήματος Περιβάλλοντος για την στήριξη που μας παρείχε μέχρι σήμερα. Θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το Δημοτικό Διαμέρισμα Νεροκούρου γιατί οι συνέπειες από την καθημερινή καύση χιλίων διακοσίων (1200) τόνων πετρελαίου του σταθμού με ότι αυτό συνεπάγετε για το περιβάλλον, την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα , την ακουστική και αισθητική όχληση , τους κινδύνους από απρόβλεπτους παράγοντες , τα ηλεκτρομαγνητικά και μαγνητικά πεδία και τον τουρισμό, έχουν να κάνουν με όλους τους Χανιώτες.
-    Απευθύνομε σε μια μερίδα εργαζόμενους της ΔΕΗ/Ξυλοκαμάρα και τους λέω ότι δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις τους , εμείς τους θέλουμε δίπλα μας γιατί είναι και αυτοί θύματα ανεγκέφαλων που έφεραν το εργοστάσιο μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Μαζί τους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα , όλοι μας αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός στην εργασία και σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να χάσουν την δουλειά τους. Δεν ζητάμε το κλείσιμο του σταθμού αλλά την μετεγκατάστασή του σε περιοχή του Νομού που θα επιλεγεί μετά από σχετική μελέτη.  Ίσως μια ενδεχόμενη μετεγκατάσταση δημιουργήσει μικρά πρόβλημα  που έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις του προσωπικού από και προς τον νέο σταθμό. Αυτό όμως δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμιά περίπτωση με τους μεγάλους κινδύνους υγείας που καθημερινά υποβάλλονται πολλοί συνάνθρωποί μας χωρίς μάλιστα να φταίνε σε τίποτα
-    Απευθύνομε στους εκπροσώπους του τύπου και τους λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γιατί καταφέρατε να αναδείξετε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα με την δύναμη της εικόνας , του έντυπου τύπου και του ραδιόφωνου. Αποδείξατε για άλλη μια φορά ότι η δημοσιογραφία δεν είναι μόνο επάγγελμα αλλά και λειτούργημα. Η δύναμη που έχει ο τύπος στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης είναι μεγάλη γι’αυτό σας κάνω έγκληση όταν θα πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας  να μη μας εγκαταλείψετε . Ο δρόμος της δικαίωσης είναι μακρύς και χωρίς εσάς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
-    Οφείλω όμως και μια απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονται «γιατί δεν θέλετε τον εκσυγχρονισμό του σταθμού αφού το φυσικό αέριο που θα αντικαταστήσει το πετρέλαιο θα μειώσει αισθητά τους ρύπους.» Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να νοηθεί ότι είμαστε κατά της χρήσης του φυσικού αερίου που σίγουρα είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, όμως θεωρούμε ότι ο «εκσυγχρονισμό» θα παγιώσει μια κατάσταση που θα έχει ως επακόλουθο  ο σταθμός να συνεχίζει να έχει το κύριο βάρος στην κάλυψη ηλεκτρικής ενέργειας του Νησιού .Ο νέος «εκσυγχρονισμός - επέκταση» του σταθμού της ΔΕΗ/Ξυλοκαμάρας θα αναβαθμίζει τον σταθμό και θα τον κάνει να λειτουργεί σαν σταθμό βάσης με  παραγόμενη ισχύ 340 MW. Τώρα και περισσότερο από δύο δεκαετίες ο σταθμός της Ξυλοκαμάρας παράγει την μισή από την απαιτούμενη ηλεκ. ενέργεια στο Νησί. Θα πρέπει να θυμηθούμε τις ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου  αλλά και τις διαβεβαιώσεις της Δκση της ΔΕΗ και της Πολιτικής ηγεσίας  σε παλαιότερες αντιδράσεις μας ότι η Ξυλοκαμάρα θα λειτουργεί μόνο σε ώρες αιχμής. Μπορεί η ρύπανση με την λειτουργία του Σταθμού με φυσικό αέριο να μειώνεται, όμως παραμένει ο κίνδυνος από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκπέμπονται από τους πυλώνες και το δίκτυο της ΔΕΗ. Οι επιπτώσεις για την υγεία μας είναι μεγάλες , οι επιστήμονες μας λένε ότι μπορούν να προκαλέσουν καταρράκτη στα μάτια , ασθένειες του αίματος , βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα , αλλαγή συμπεριφοράς κ. α. όταν μάλιστα περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές , βρεφονηπιακούς σταθμούς ο κίνδυνος πολλαπλασιάζετε. Αντιδρούμε όμως και για ένα ακόμη λόγω όταν θα γίνει ο «εκσυγχρονισμός» του σταθμού θα δαπανηθούν αρκετά χρήματα που θα έχουν να κάνουν με την μετατροπή του σταθμού από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο αλλά και την κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κορακιά στην Ξυλοκαμάρα. Αυτό θα καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη την μετεγκατάσταση , θα παγιώσει μια κατάσταση και θα καταδικάσει όχι μόνο εμάς αλλά και τα παιδιά μας  να ζήσουν σε ένα μολυσμένο και επικίνδυνο περιβάλλον.
-    Θα πρέπει όμως να δώσω και μια ξεκάθαρη απάντηση στην Δκση της ΔΕΗ που ισχυρίζεται ότι λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ότι φροντίζει το περιβάλλον με την πιστοποίηση (ISO 14001) των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης που έχει αναπτύξει.  Θα πρέπει όμως να μας εξηγήσει γιατί ενώ συμβαίνουν όλα αυτά να εισπράττει  συνεχώς καταδικάστηκες αποφάσεις τόσο από χώρα μας όσο και από την ΕΕ για ρυπάνσεις των σταθμών της. Γιατί να πέφτουν τα πρόστιμα το ένα πίσω από το άλλο (1.000.000 ευρώ από ΠΕΧΩΔΕ). Πρόσφατα δε αποτελέσματα χημικών αναλύσεων δειγμάτων νερού από γεωτρήσεις που είναι πλησίον της ΔΕΗ/Ξυλοκαμάρα απέδειξαν ότι είναι μολυσμένες με πετρελαιοειδή κατάλοιπα. Έχουν ανακοινωθεί εργασίες περαμάτων από  πανεπιστήμια που αποδεικνύουν ότι σε ένα τοξικό έδαφος επιβαρυμένο από πετρελαϊκούς μολυντές εάν φυτευτεί (μαρούλι –καρώτο κ.α.) τότε η μόλυνση μπαίνει στην τροφική αλυσίδα . Πολλές δε ουσίες που προέρχονται από υδρογονάνθρακες είναι υπεύθυνες για καρκινογενέσεις . Όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στο διαδίκτυο και έχουν δημοσιοποιηθεί στον τοπικό τύπο. Και επειδή δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου καλώ από αυτό εδώ το βήμα τις εισαγγελικές αρχές του Νομού να παρέμβουν ώστε να διερευνηθεί πλήρως το θέμα που έχει δημιουργηθεί και έτσι να  προστατευθεί η υγεία των συνανθρώπων μας . Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι φταίει η ΔΕΗ να πληρώσει, στον νόμο είμαστε όλοι το ίδιο. Πριν από λίγες μέρες χάσαμε ένα συμπολίτη μας από την επάρατη νόσο άλλοι δύο συνάνθρωποί μας δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο για να κρατηθούν στην ζωή , όλοι τους έχουν ένα κοινό μειονέκτημα μένουν 100 μέτρα από τον σταθμό. Αλήθεια τι πρέπει να πούμε στους οικείους τους , μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεν έχει συμβάλλει και ο σταθμός με την μόλυνσή του στην  επιβάρυνση της υγείας των?
-    Θα ήθελα να στείλω και ένα μήνυμα σ’αυτούς που λένε ότι κινούμαστε για ιδιοτελείς σκοπούς δηλ ότι επιζητούμε την προβολή και προσδοκούμε οφέλη από την ΔΕΗ. Θα τους έλεγα λοιπόν ότι τέτοιες κακοήθειες δεν μας ακουμπούν , δεν μας πτοούν αλλά μας δυναμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα ως την δικαίωση. Ο ομιλούν έχει μια συνεχή παρουσία στα κοινά δρώμενα της περιοχής τώρα και δύο δεκαετίες , μέσα από συλλόγους και πρωτοβουλίες έχει συμβάλλει  με όλες τις δυνάμεις για το καλό του τόπου. Είναι μέλλος μη κυβερνητικών οργανώσεων  , έχει  συμμετοχή  σε κοινωνικά μέτωπα και κινήματα όπως Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ , Στρατόπεδο Μαρκόπουλου, Εγκαταστάσεις καυσίμων Μαμιδάκη στην Σούδα. Έχει πρωτοστατήσει  και παλαιότερα για την ίδια υπόθεση και ήταν αυτός που σύνταξε επιστολή προς στον Κοινοτικό Επίτροπο το 1997 και ζητούσε να μάθει τους περιορισμούς  και τις υποχρεώσεις που έχουν οι βιομηχανίες στην προστασίας του περιβάλλοντος σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο. Στο τελευταίο χρονικό διάστημα που υπήρξαν εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή το πρόβλημα της Ξυλοκαμάρας μας ζητήθηκε να βγούμε στα κανάλια όμως αρνηθήκαμε γιατί δεν  θέλαμε να βάλουμε λάδι στην φωτιά , θέλαμε να πέσουν οι τόνοι και να αναδειχθεί η ουσία της υπόθεσης. Σε τελική ανάλυση όλοι μας καθημερινά κρινόμαστε για τις πράξεις μας για τις ενέργειες μας και τις τυχόν παραλείψεις μας.
-    Αγαπητοί μου εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Δήμου ερωτηθήκατε καμιά φορά τι περιμένει η Τοπική κοινωνία από αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση? Εγώ σας πληροφορώ ότι δεν την συγγινεί  καθόλου οι αντιπαραθέσεις σας , ξέρετε τι λένε «βρείτε τα εμείς σας θέλουμε όλους μαζί να βγείτε και να διεκδικήσετε το δίκιο». Το κλειδί της λύσης του προβλήματος το έχουμε εμείς οι Χανιώτες . Νομίζω ότι το πρώτο ζητούμενο είναι να επιλεγεί η νέα τοποθεσία που θα φιλοξενήσει το εργοστάσιο. Αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Νομαρχιακό Συμβούλιο . Θα πρέπει να γίνει άμεση ανάθεση σε μελετητικό γραφείο που μέσα σε μικρό διάστημα λίγων μηνών να έχει ολοκληρωθεί μελέτη που θα προτείνει τοποθεσίες μετεγκατάστασης. Πιστεύω ότι μετά θα υπάρξει η πολιτική βούληση για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της μελέτης . Δεν είναι πιο έξυπνοι οι Ηρακλειώτες που το κατάφεραν.   
-    Συμπερασματικά η παρουσία του σταθμού στην Ξυλοκαμάρα είναι μια λάθος επιλογή που την πληρώνουμε συνεχώς σ’αυτό νομίζω ότι θα συμφωνήσετε όλοι οι παρευρισκόμενοι . Όσο θα ανοίγετε η πόλη προς την περιφέρεια τόσο το πρόβλημα θα οξύνετε. Εάν εμείς δεν είμαστε ικανοί να βρούμε λύση , η επόμενη ανασυγκρότηση των Δήμων , ο νέος Καποδίστριας που έρχεται θα δώσει την λύση. Αργά η γρήγορα το εργοστάσιο θα φύγει κι εάν σήμερα δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά αύριο θα το κάνουμε έτσι κι αλλιώς και μάλιστα με μεγαλύτερο οικονομικό κόστος.
-    Τελειώνοντας δηλώνω ως εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου ότι θα στηρίξουμε τις όποιες πρωτοβουλίες πάρει το ΔΣ του Δήμου και που θα κινούνται σ’αυτή την κατεύθυνση της οριστικής λύσης. Επίσης θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα ότι θα μείνουμε μακριά από τυχόν αντιπαραθέσεις που μόνο κακό κάνουν . Ευχαριστώ όλους σας    για την προσοχή και την κατανόηση που δείξατε και έχω να προτείνω στην κ. πρόεδρο στο τέλος της συνεδρίασης να συνταχθεί ένα κοινά αποδεχτό κείμενο (πρακτικό) που θα υπογραφεί από όλους τους παρευρισκόμενους και που θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα της προσπάθεια μας.

                            Ο πρόεδρος του Συλλόγου
    
                            Γ. Περουλάκης
                    
 

web development and hosting by Hostsun Web Services