Αρχική Σελίδα Θέσεις - Απόψεις Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ & Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΤΗΣ ΔΕΗ/ ΞΥΛΟΚΑΜΑΡΑΣ

« ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  »

Εμείς οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Νεροκούρου από την μια μεριά χαιρετίζουμε την εισαγωγή φυσικού αερίου στην Κρήτη και από την άλλη όμως διαμαρτυρόμαστε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, καταγγέλλουμε με αυτό εδώ το ψήφισμα την Δκση της ΔΕΗ Α.Ε ότι πήρε αποφάσεις για το ενεργειακό χωρίς να λάβει υπόψη της αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και συγκεκριμένα :  

-    Επειδή είναι μεγάλες οι επιπτώσεις του περιβάλλοντος που ζούμε από την καθημερινή καύση 1200 τόνων πετρελαίου  του εργοστασίου της.

-    Επειδή ο σταθμός της Ξυλοκαμάρας είναι μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας και δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων (απέχει 1000μ)

-    Επειδή τα δίκτυα υψηλής τάσης που μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια περνούν πάνω από τα σπίτια μας .

-    Επειδή η ΔΕΗ Α.Ε. ποτέ δεν τήρησε ότι είχε δεσμευθεί στην τοπική κοινωνία όπως σεβασμό στο περιβάλλον , αποψίλωση παλαιών μηχανών, λειτουργία του σταθμού ως αιχμής και όχι ως βάσης, δημιουργία χώρου πρασίνου κ.α. .

-    Επειδή η ΔΕΗ Α.Ε. εθελοτυφλεί σε βάρος μας γιατί ενώ αποφασίζει το κλείσιμο του σταθμού στα Λινοπεράματα (Ηράκλειο) έως το 2014 με την αιτιολόγηση ότι είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή, ότι  είναι παλαιάς τεχνολογίας και ρυπογόνος , δεν κάνει όμως το ίδιο για την ΔΕΗ/Ξυλκαμάρα..

-    Επειδή ο επιχειρούμενος «εκσυγχρονισμός» του σταθμού της ΔΕΗ/Ξυλοκαμάρα θα έχει ως συνέπεια να υποθηκεύσει το μέλλον όχι μόνο της γενιάς μας αλλά και των παιδιών μας Είναι σίγουρο ότι εάν θα γίνει μια τέτοια επένδυση θα είναι δυσκολότερη η απομάκρυνσή του..

-    Επειδή το εργοστάσιο συνεχίζει ακόμη και σήμερα να μολύνει την περιοχή μας με λύματα και υγρά απόβλητα.

-    Επειδή σε τελική ανάλυση έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία μας και δεν είναι τυχαίο γεγονός που ο τόπος μας έρχεται πρώτος στον καρκίνο .

κ. Αθανασόπουλε., πρόεδρε και διευθύνων σύμβουλε της ΔΕΗ ΑΕ

Σας δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας για να μη επιτρέψουμε κανένα «εκσυγχρονισμό» αυτό που εμείς ζητάμε σήμερα είναι:

 «Η ΑΜΕΣΗ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ/ΞΥΛΟΚΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ»

                                                                                                                    Χανιά 26 Ιαν 2008
                                                                                                            Φορείς της Τοπικής Κοινωνίας
 

web development and hosting by Hostsun Web Services