Αρχική Σελίδα Ήθη και Έθιμα Μαντινάδα Διαγωνισμός μαντινάδας

Διαγωνισμός μαντινάδας

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  & ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ

  
                                                                                                                                    Νεροκούρου  10 Αυγ. 2008
                                                                                « ΕΠΙΣΤΟΛΗ »

ΠΡΟΣ :  κ Καρκανοραχάκη Αντ.
                 
ΘΕΜΑ : Διαγωνισμός μαντινάδας

    Αγαπητέ φίλε

       Η κρητική μαντινάδα ως γνωστό αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της παράδοσης μας . Δεν υπάρχει συναίσθημα που να μη έχει εκφραστεί μέσα από αυτή. Μας συντροφεύει στον πόνο , στην λύπη , στην χαρά , στην πίκρα , στην αγάπη και είναι συνυφασμένη με την ζωή του  κρητικού. Μια μαντινάδα λένε ότι ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Καταφέρνει εύκολα να αγγίξει τις καρδιές μας μιλώντας πότε για ξενιτειά  και πότε για χωρισμό , για τα όμορφα και τα άσχημα της ζωής για το μεγαλείο της φύσης.
Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε μέσα από τον διαγωνισμό είναι : το καθήκον που έχουμε όλοι μας να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε το περιβάλλον . Δυστυχώς οι επιπτώσεις από τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στον πλανήτη μας άρχισαν να φαίνονται . Η αλλαγή του κλίματος, το λιώσιμο των πάγων και η εμφάνιση νέων ασθενειών δεν είναι τυχαία φαινόμενα . Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτούς που μολύνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον.
Ο Σύλλογος μας διοργάνωσε πολιτιστικό τριήμερο 8, 9 & 10 Αυγ.08 και το αφιέρωσε στο περιβάλλον και στις παραδόσεις του τόπου μας. Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων ήταν και ο διαγωνισμός καλλίτερης μαντινάδας με θέμα «τον άνθρωπο και το περιβάλλον»
Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή σας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι η κριτική επιτροπή  έδωσε το πρώτο βραβείο στην μαντινάδα που μας στείλατε :

«Πέστε τ’ανθρώπου να γνοιαστεί , γιατ’ ο καιρός τελειώνει,
τη γης που τον ανάθρεψε , να πάψει να σκοτώνει.»


    Σας παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην απονομή αναμνηστικού επαίνου που θα σας δοθεί την Κυριακή 10 Αυγούστου κατά την διάρκεια της κρητικής βραδιά που διοργανώνει ο Σύλλογος μας  στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής ( 9μ.μ.). 

                                                                                    Με εκτίμηση

    Ο Πρόεδρος                                                                                                                           Ο Γραμματέας

Περουλάκης    Γ                                                                                                                       Φραντζεσκάκης  Στ
 

web development and hosting by Hostsun Web Services