Αρχική Σελίδα Δραστηριότητες Επιστολή για την ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης

Επιστολή για την ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης

« ΕΠΙΣΤΟΛΗ»
                                                                                                                            Nεροκούρου 13 Δεκ. 08

Προς : Δήμο Ελευθερίου  Βενιζέλου.

Κοιν:    κ.  Πολιουδάκη Γ.  (επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης) – Τοπικό Συμβούλιο Νεροκούρου.

Θέμα:  Ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νεροκούρου.

        Αξιότιμε κ.κ Δήμαρχε και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροκούρου θεωρεί υποχρέωση του ότι θα πρέπει να συμβάλει στην ανέγερση μνημείου στην περιοχή μας αντάξιο της ιστορίας και των θυσιών των προγόνων μας. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για ΛΕΥΤΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΊΝΗ . Για τον σκοπό αυτό προτιθέμεθα στο εγγύς μέλλον να συγκροτήσουμε ερανική επιτροπή που θα βοηθήσει στην ανέγερση μνημείου.
Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι ανέγερση ενός τέτοιου μνημείου θα πρέπει να πληρή προϋποθέσεις και σχετικά κριτήρια που θα συνάδουν στην αισθητική του περιβάλλοντος χώρου και θα αναδεικνύουν την αξία του μνημείου , γι’αυτό σας παρακαλούμε όπως:

    ·    Θέσετε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου παρθούν αποφάσεις όσο αφορά την έγκριση ή μη καθώς και την υπόδειξη κατάλληλης τοποθεσίας για  την ανέγερση του μνημείου.

    ·    Διαβιβάστε το αίτημα μας στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου γνωματεύσει για το είδος του εικαστικού δημιουργήματος (άγαλμα , στήλη , ανάγλυφο , ψηφιδωτό , προτομή, πλάκα κ.α.) που θα εναρμονίζεται στην αισθητική του περιβάλλοντος χώρου.

Η ανέγερση ενός τέτοιου μνημείου έχει βαρύνουσα σημασία για τον τόπο μας γιατί όχι μόνο θα αποτελέσει φωτεινό ορόσημο για τους νέους αλλά και θα αναδεικνύει τα ύψιστα ιδανικά της Λευτεριάς – Εθνικής Ανεξαρτησίας – Λαϊκής Κυριαρχίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης για τα οποία όλοι μας σήμερα είμαστε περήφανοι.
    Είμαστε σίγουροι ότι το αίτημα μας θα έχει θετική αντιμετώπιση από μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελ. Βενιζέλου γι’αυτό και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

                                                                                                                                      Με εκτίμηση το Δ Σ του Συλλόγου
 

 

web development and hosting by Hostsun Web Services