Αρχική Σελίδα Δραστηριότητες Εκδηλώσεις Βράβευση της ΑΝΕΚ 16 Ιαν. 09

Βράβευση της ΑΝΕΚ 16 Ιαν. 09

Τιμήθηκε από τον Σύλλογο μας η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης (ΑΝΕΚ) για την συνολική κοινωνική προσφορά στον τόπο μας σε εκδήλωση που έγινε στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Γερασίμου στα Νεροκούρου. Ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά της εταιρείας και απέδωσε στην εκπρόσωπο της ΑΝΕΚ κ. Άννα Νικολακάκη αναμνηστική πλακέτα . Η εκπρόσωπος της εταιρείας ευχαρίστησε τον Σύλλογο δια αυτή την πρωτοβουλία και υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα συνεχίζει να στηρίζει την τοπική κοινωνία . Συγκεκριμένα στη προσφώνηση ο κ. Περουλάκης ανέφερε ότι:

"Η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στην μεγαλύτερη εταιρεία της Κρήτης την ΑΝΕΚ LINES.
Η εταιρεία που δημιουργήθηκε από απλούς ανθρώπους του νησιού μας που ήθελαν ένα δικό τους μεταφορικό μέσο για να ταξιδεύουν με ασφάλεια από την Κρήτη στον Πειραιά. Λίγο μετά την ναυτική τραγωδία της Φαλκονέρας όπως θα θυμάστε το 1967 ιδρύεται η ΑΝΕΚ πρωτοστατούντος του τότε Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Ειρηναίου. Όλοι μας θυμόμαστε το πρώτο της πλοίο το F/B ΚΥΔΩΝ. Σήμερα μετά από 42 χρόνια η ΑΝΕΚ διαθέτει ένα υπερσύχρονο στόλο με 11 πλοία. Τα καράβια της οργώνουν όχι μόνο τις ελληνικές θάλασσες αλλά και την Αδριατική. Έχει καταφέρει με την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία που την διακρίνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του επιβατικού κοινού. Δεν είναι τυχαίο γεγονός η ανάδειξη της «ως καλύτερη εταιρεία της χρονιάς για την επιβατηγό ναυτιλία». Δικαιολογημένα λοιπόν έχει αποσπάσει τον τίτλο του αυτοκράτορα των ελληνικών θαλασσών , πρόσφατα δε η ναυαρχίδα του στόλου της το «F/B ΕΛΥΡΟΣ» ένα υπερσύχρονο πλοίο που όσοι το γνώρισαν εκθαμβώθηκαν από την πολυτέλεια, τις ανέσεις και την ασφάλεια του, δρομολογήθηκε στην γραμμή μας ΣΟΥΔΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ.
Δεν θέλω όμως να αναφερθώ περισσότερο στην ναυτική δύναμη της εταιρείας εξάλλου σήμερα τιμούμε την κοινωνική της προσφορά . Η ΑΝΕΚ ως γνωστό όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει μέσα από χορηγίες : πολιτιστικές , κοινωνικές , περιβαλλοντικές και αθλητικές πρωτοβουλίες που είχαν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Ενδεικτικά αναφέρω :

  • την στήριξη που παρέχει στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ) και στο ανέβασμα της «ποντικοπαγίδας» με σκηνοθέτη τον Μανούσο Μανουσάκη
  • την στήριξη για την επιστροφή των μαρμάρων του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ
  • την χορηγία στον ποδηλατικό όμιλο ΤΑΛΩΣ στην Ομάδα Υδατοσφαίρισης ΝΟΧ
  • την χρηματοδότηση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Χανίων
  • την στήριξη του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης Ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ως ελάχιστη τιμή αναγνώρισης για την προσφορά της στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών αλλά και για την γένει συμβολή της στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας το Δ. Σ του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα, την σημερινή βράβευσή . Θα παρακαλούσα την εκπρόσωπο της Εταιρείας να έρθει και να παραλάβει αναμνηστική πλακέτα . Συγχαρητήρια για την προσφορά σας και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσετε να στηρίζεται την τοπική κοινωνία"

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση :

 

 

 

 

 


 

 

 

 

web development and hosting by Hostsun Web Services