Αρχική Σελίδα Δραστηριότητες Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Σύλλογος μας αγωνίζετε για ένα καλλίτερο περιβάλλον και στέλνει το δικό του μήνυμα.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009
 
Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος = Παγκόσμια ημέρα προβληματισμού ;
  •  

 

Αγαπητοί μας φίλοι !

«Εδώ και 37 χρόνια έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ίσως κανείς τότε να μη πίστευε ότι μετά από λίγα χρόνια η προστασία του πλανήτη μας θα γινόταν το υπ’ αριθμό ένα ζήτημα της παγκόσμιας κοινότητας. Σήμερα, είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι μας την κατάσταση του περιβάλλοντος τόσο σε  εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που σήμερα γιορτάζουμε αποτελεί την προσωπική πρόσκληση αλλά και πρόκληση για κάθε ένα από εμάς για να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη μας. Θα πρέπει να παροτρύνουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας ώστε να δραστηριοποιηθούμε και να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στον φυσικό πλούτο.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω μεταβολής του κλίματος , η λειψυδρία, η ρύπανση των υδάτων, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η τρύπα του όζοντος, η καταστροφή των δασών και τόσα άλλα συνθέτουν σήμερα  μια εφιαλτική πραγματικότητα. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί πλέον ένα στόχο για λίγους , αλλά αφορά όλους , όταν μάλιστα κανένας δεν μπορεί αμφισβητήσει  ότι τα μεγάλα περιβαλλοντικά και κλιματολογικά προβλήματα είναι αποτέλεσμα του ανθρώπινου παράγοντα.
Μόνο η λειτουργία του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ / Ξυλοκαμάρας στην περιοχή μας επιβαρύνει ημερησίως το περιβάλλον  με κατάλοιπα καύσης 500 τόνων πετρελαίου, με αυτονόητες τις συνέπειες για τους κατοίκους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, το 2020 η Νότια Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου , η Κρήτη μας , θα ερημοποιηθούν και το κλίμα τους θα είναι σαν αυτό της Βόρειας Αφρικής. Θα πρέπει να  συνειδητοποιήσουμε  τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουμε εξάλλου για την σημερινή κατάσταση του πλανήτη μας λίγο ή πολύ είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.
Η ημέρα αυτή μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση στη γη και να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και στο φυσικό κόσμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε στην καθημερινότητά μας να βοηθήσουμε όπως : η προστασία υδάτινων πόρων, η ανακύκλωση καταναλωτικών αγαθών , η άσκοπη χρήση νερού, η εξοικονόμηση ενέργειας  , η εναπόθεση απορριμμάτων , η προστασία της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας και τόσα άλλα. Για να υπάρξει αναστροφή της κατάστασης απαιτείται ενεργοποίηση της κοινωνίας μας. Πιστεύουμε ότι έφθασε η  ώρα να αφήσουμε τα λόγια και να αναλάβουμε δράση, στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος.»  

Δραστηριότητες του Συλλόγου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

  • Στις 17Μαϊου 2009 εθελοντική ομάδα από μέλη του Συλλόγου ανέλαβε δράση και προχώρησε σε περίφραξη και τοποθέτηση συστήματος τεχνικής βροχής σε δασήλιο της περιοχής μας πλησίον του Δημ. Σχολείου Νεροκούρου . Τα υλικά χορηγήθηκαν δωρεάν από τον Δήμο , στιγμιότηπα από την τοποθέτηση: 
  
 
 
 
  •  Στις 4 & 5 Ιουνίου προγραμματοποίσαμε επισκέψεις σε Σχολεία , Υπηρεσίες και Εργοτάξια της περιοχής μας προκειμένου να μοιράσουμε ενημερωτικά φιλάδια και φυτά θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περάσουμε το μήνυμά μας που δεν είναι άλλο <<έφθασε η ώρα να αφήσουμε τα λόγια και να αναλάβουμε δράση>>                                                                                                                                                                                                             
  • Στις 5 Ιουνίου έγινε ομιλία με θέμα << Προστασία του περιβάλλοντος και περιβαλλοντική συνείδηση>>   ακολούθησε ανοικτή συζήτηση από τους παρευρισκομένους καθώς και βράβευση ατόμου που διακρίθηκε για την ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος.
Στιγμιότηπα από τις επισκέψεις καθώς και από την βράβευση δεκαπεντάχρονου Νίκου Λάλα (Αλβανικής υπηκοότητας) για την ευαισθησία που επέδειξε  σε θέματα περιβάλλοντος :
 
 
 

 
 
 

web development and hosting by Hostsun Web Services