Αρχική Σελίδα Δραστηριότητες

Τα Νέα του Συλλόγου

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Σύλλογος μας αγωνίζετε για ένα καλλίτερο περιβάλλον και στέλνει το δικό του μήνυμα.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009
 
Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος = Παγκόσμια ημέρα προβληματισμού ;
  •  

 

Αγαπητοί μας φίλοι !

«Εδώ και 37 χρόνια έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ίσως κανείς τότε να μη πίστευε ότι μετά από λίγα χρόνια η προστασία του πλανήτη μας θα γινόταν το υπ’ αριθμό ένα ζήτημα της παγκόσμιας κοινότητας. Σήμερα, είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι μας την κατάσταση του περιβάλλοντος τόσο σε  εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που σήμερα γιορτάζουμε αποτελεί την προσωπική πρόσκληση αλλά και πρόκληση για κάθε ένα από εμάς για να συμβάλλουμε στην προστασία του πλανήτη μας. Θα πρέπει να παροτρύνουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας ώστε να δραστηριοποιηθούμε και να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στον φυσικό πλούτο.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω μεταβολής του κλίματος , η λειψυδρία, η ρύπανση των υδάτων, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η τρύπα του όζοντος, η καταστροφή των δασών και τόσα άλλα συνθέτουν σήμερα  μια εφιαλτική πραγματικότητα. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί πλέον ένα στόχο για λίγους , αλλά αφορά όλους , όταν μάλιστα κανένας δεν μπορεί αμφισβητήσει  ότι τα μεγάλα περιβαλλοντικά και κλιματολογικά προβλήματα είναι αποτέλεσμα του ανθρώπινου παράγοντα.
Μόνο η λειτουργία του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ / Ξυλοκαμάρας στην περιοχή μας επιβαρύνει ημερησίως το περιβάλλον  με κατάλοιπα καύσης 500 τόνων πετρελαίου, με αυτονόητες τις συνέπειες για τους κατοίκους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, το 2020 η Νότια Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου , η Κρήτη μας , θα ερημοποιηθούν και το κλίμα τους θα είναι σαν αυτό της Βόρειας Αφρικής. Θα πρέπει να  συνειδητοποιήσουμε  τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουμε εξάλλου για την σημερινή κατάσταση του πλανήτη μας λίγο ή πολύ είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.
Η ημέρα αυτή μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση στη γη και να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και στο φυσικό κόσμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε στην καθημερινότητά μας να βοηθήσουμε όπως : η προστασία υδάτινων πόρων, η ανακύκλωση καταναλωτικών αγαθών , η άσκοπη χρήση νερού, η εξοικονόμηση ενέργειας  , η εναπόθεση απορριμμάτων , η προστασία της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας και τόσα άλλα. Για να υπάρξει αναστροφή της κατάστασης απαιτείται ενεργοποίηση της κοινωνίας μας. Πιστεύουμε ότι έφθασε η  ώρα να αφήσουμε τα λόγια και να αναλάβουμε δράση, στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος.»  

Δραστηριότητες του Συλλόγου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

  • Στις 17Μαϊου 2009 εθελοντική ομάδα από μέλη του Συλλόγου ανέλαβε δράση και προχώρησε σε περίφραξη και τοποθέτηση συστήματος τεχνικής βροχής σε δασήλιο της περιοχής μας πλησίον του Δημ. Σχολείου Νεροκούρου . Τα υλικά χορηγήθηκαν δωρεάν από τον Δήμο , στιγμιότηπα από την τοποθέτηση: 
  
 
 
 
  •  Στις 4 & 5 Ιουνίου προγραμματοποίσαμε επισκέψεις σε Σχολεία , Υπηρεσίες και Εργοτάξια της περιοχής μας προκειμένου να μοιράσουμε ενημερωτικά φιλάδια και φυτά θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περάσουμε το μήνυμά μας που δεν είναι άλλο <<έφθασε η ώρα να αφήσουμε τα λόγια και να αναλάβουμε δράση>>                                                                                                                                                                                                             
  • Στις 5 Ιουνίου έγινε ομιλία με θέμα << Προστασία του περιβάλλοντος και περιβαλλοντική συνείδηση>>   ακολούθησε ανοικτή συζήτηση από τους παρευρισκομένους καθώς και βράβευση ατόμου που διακρίθηκε για την ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος.
Στιγμιότηπα από τις επισκέψεις καθώς και από την βράβευση δεκαπεντάχρονου Νίκου Λάλα (Αλβανικής υπηκοότητας) για την ευαισθησία που επέδειξε  σε θέματα περιβάλλοντος :
 
 
 

 
 
 

Εθελοντική αιμοδοσία 7 Απριλίου 09


Σήμερα η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.
H εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται.
Ο Σύλλογος μας στηρίζει την προσπάθεια που κάνει  " Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων  Ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ και καλεί όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει στον Δήμο Ελ. Βενιζέλου και στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Κόκκινου Μετοχιού την Τρίτη 7 Απριλίου 2009 από της 09:00 έως της 14:00
 

Κοπή πίτας Ευχαριστήριο 20-1-09

Κοπή πίτας Συλλόγου - ευχαριστήριο

O Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροκούρου θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους παρευρέθησαν στην κοπή της πίτας που έγινε στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Γερασίμου στα Νεροκούρου στις 16 Ιαν. 2009. Στην εκδήλωση τιμήθηκε η ΑΝΕΚ LINES για την προσφορά της στην πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του τόπου μας.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωση .
· Τζιγκάκη Εμ SUPER MARKET. Νεροκούρου
· ΑΝΕΚ LINES
· Νέα Τηλεόραση
· ΚΥΔΩΝ
· Αφοι Κληματσάκη , Ζαχαροπλαστείο
· Μαρινόπουλος SUPER MARKET
· Χαλκιαδάκη SUPER MARKET
· ΒΙΟΧΥΜ
· Διακουλάκης & Σια ΟΕ , Οικοδομικά υλικά
· Σταυρουλιδάκη ΑΕ , Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός
· Κυριακάκης Κ, Χρυσός- Ασήμι
· Καραδάκης Γ. , Είδη αρτοποιίας
· Κουκλάκης Κ. , Είδη αρτοποιίας
· Σγουράκης Ν. , Λευκά είδη – μοκέτες
· Καλλιγέρη Εμ. , Κρύσταλλα
· Καρατζάς Αντ. Υαλοπωλείο
· Καμπάκος , Χρώματα
                                                                        Το ΔΣ του Συλλόγου»
 

Επιστολή για την ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης

« ΕΠΙΣΤΟΛΗ»
                                                                                                                            Nεροκούρου 13 Δεκ. 08

Προς : Δήμο Ελευθερίου  Βενιζέλου.

Κοιν:    κ.  Πολιουδάκη Γ.  (επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης) – Τοπικό Συμβούλιο Νεροκούρου.

Θέμα:  Ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νεροκούρου.

        Αξιότιμε κ.κ Δήμαρχε και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροκούρου θεωρεί υποχρέωση του ότι θα πρέπει να συμβάλει στην ανέγερση μνημείου στην περιοχή μας αντάξιο της ιστορίας και των θυσιών των προγόνων μας. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για ΛΕΥΤΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΊΝΗ . Για τον σκοπό αυτό προτιθέμεθα στο εγγύς μέλλον να συγκροτήσουμε ερανική επιτροπή που θα βοηθήσει στην ανέγερση μνημείου.
Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι ανέγερση ενός τέτοιου μνημείου θα πρέπει να πληρή προϋποθέσεις και σχετικά κριτήρια που θα συνάδουν στην αισθητική του περιβάλλοντος χώρου και θα αναδεικνύουν την αξία του μνημείου , γι’αυτό σας παρακαλούμε όπως:

    ·    Θέσετε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου παρθούν αποφάσεις όσο αφορά την έγκριση ή μη καθώς και την υπόδειξη κατάλληλης τοποθεσίας για  την ανέγερση του μνημείου.

    ·    Διαβιβάστε το αίτημα μας στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου γνωματεύσει για το είδος του εικαστικού δημιουργήματος (άγαλμα , στήλη , ανάγλυφο , ψηφιδωτό , προτομή, πλάκα κ.α.) που θα εναρμονίζεται στην αισθητική του περιβάλλοντος χώρου.

Η ανέγερση ενός τέτοιου μνημείου έχει βαρύνουσα σημασία για τον τόπο μας γιατί όχι μόνο θα αποτελέσει φωτεινό ορόσημο για τους νέους αλλά και θα αναδεικνύει τα ύψιστα ιδανικά της Λευτεριάς – Εθνικής Ανεξαρτησίας – Λαϊκής Κυριαρχίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης για τα οποία όλοι μας σήμερα είμαστε περήφανοι.
    Είμαστε σίγουροι ότι το αίτημα μας θα έχει θετική αντιμετώπιση από μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελ. Βενιζέλου γι’αυτό και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

                                                                                                                                      Με εκτίμηση το Δ Σ του Συλλόγου
 

 

Δενδροφύτευση στα Νεροκούρου

O Σύλλογος μας ξεκίνησε την υλοποίηση προγράμματος δενδροφύτευσης με την συνεργασία της Αυτοδιοίκησης, της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της Δνσης Δασών στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Νεροκούρου. Πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να μείνουμε θεατές στην επιχειρούμενη ασυδοσία αλλά με απλές πράξεις και έργα να φροντίσουμε για το περιβάλλον. Το καλύτερο παράδειγμα περιβαλλοντικής συνείδησης μας το δίνουν τα παιδιά. Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την προσπάθεια εξάλλου το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και έχουμε ευθύνη όλοι μας να το προστατεύσουμε.
Η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου. Θα συγκεντρωθούμε στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου την Τετάρτη 26 Νοε 08 κι ώρα 09:30 Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να το δηλώσουν στο τηλέφωνο (28210 75452 κ. Περουλάκη Γ.) ή στην ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου.
Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ένα μήνυμα ζωής, γιατί περισσότερο πράσινο σημαίνει περισσότερο οξυγόνο σημαίνει καλλίτερη ζωή.


 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

web development and hosting by Hostsun Web Services