Αρχική Σελίδα Δραστηριότητες

Τα Νέα του Συλλόγου

Δενδροφύτευση

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η αναδάσωση δασυλλίου πάνω από το Δημοτικό σχολείο Νεροκούρου . Φυτεύτηκαν περίπου 150 δενδρύλλια συμβατά με την χλωρίδα της περιοχής (πεύκα , χαρουπιές , κυπαρίσσια και ευκάλυπτοι). Οι μαθητές και δάσκαλοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα μας και απέδειξαν ότι υπάρχει περιβαλλοντική συνείδηση. Το μήνυμα που έστειλαν είναι: ένα μήνυμα ζωής, γιατί περισσότερο πράσινο σημαίνει περισσότερο οξυγόνο σημαίνει καλλίτερη ζωή. Στην δενδροφύτευση συμμετείχαν εθελοντές μέλη του Συλλόγου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο κ. Ματθαίο Στρατουδάκη που είχε τον συντονισμό και σ’όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου .
Ακολουθούν στιγμιότυπα από την δενδροφύτευση :

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ελ. Βενιζέλου κ. Στρατουδάκης με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου

 

Αντ/ρχος κ. Στρατουδάκης με μέλη του Συλλόγου

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου με μαθητές

 

 

 

Μαθητές βοηθούν στην δενδροφύτευση

 

 

 

Διαγωνισμός μαντινάλας Δελτίο τύπου


«Ο Σύλλογος μας στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού «2008» , διοργανώνει διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα « ο άνθρωπος και το περιβάλλον» Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν τις μαντινάδες τους στην διεύθυνση ΠΡΟΣ: Πολιτιστικό Σύλλογο Νεροκούρου , Νεροκούρου 136 , Χανιά , ΤΚ 73100 . Οι μαντινάδες θα γίνονται δεκτές έως της 5 Αυγούστου 08. Η επιλογή θα γίνει από γνωστούς μαντιναδολόγους και θα βραβευθούν οι τρεις καλλίτερες μαντινάδες . Η βράβευση θα γίνει την Κυριακή 10 Αυγούστου κατά την διεξαγωγή της κρητικής βραδιάς που διοργανώνει ο Σύλλογος μας. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες μπορεί να στείλει μέχρι τρείς μαντινάδες . Οι προϋποθέσεις επιλογής είναι να μη έχει ξαναδημοσιευθεί στο παρελθόν , στο φάκελο αποστολής να αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα με τηλέφωνο για τυχόν επικοινωνία και φυσικά να ανταποκρίνεται στο θέμα του διαγωνισμού

 

Σύντομος χαιρετισμός σε εκδήλωση του παιδικού Σταθμού Νεροκούρου

ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ 23-6-08

Ως εκπρόσωπος του Πολ. Συλ. Νεροκούρου θα ήθελα να ευχαριστήσω την Δ/τρια του Σταθμού που είχε την καλοσύνη να μας καλέσει σε αυτή την εκδήλωση. Ο Σύλλογος μας όπως θα γνωρίζετε δραστηριοποιείται στην τοπική κοινωνία και με αρκετές πρωτοβουλίες συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Πραγματικά νιώθω συγκινημένος όταν ευρίσκομαι σε ένα τέτοιο χώρο με παιδιά αυτής της ηλικίας . Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος όταν βλέπει ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα χείλια τους , όταν αισθάνεσαι την ζωντάνια τους, όταν λαμπυρίζει η αγνότητα στα προσωπάκια των . Από την μια μεριά  σου έρχεται να κλάψεις και από την άλλη να γελάσεις ίσως και να προσπαθείς να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια μα όταν συνέρχεσαι , αισθάνεσαι και την υποχρέωση να παλέψεις για αυτά τα παιδιά  : Για καλλίτερες συνθήκες ζωής από αυτές που εμείς περάσαμε.  Για καλλίτερο περιβάλλον από αυτό που εμείς ζήσαμε . Σήμερα τα παιδιά μας έδωσαν ευχητήριες κάρτες και υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε "άλλα μέρη" . Εγώ θα έλεγα ότι από αυτόν εδώ τον παιδικό σταθμό ξεκινά η κρουαζιέρα της ζωής των . Έχουμε χρέος να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε το καράβι της ελπίδας με επιβάτες  τα παιδιά ,το μέλλον αυτού του τόπου , να χαράξει τη σωστή ρότα που θα τα οδηγήσει σε ασφαλή λιμάνια.

Σας ευχαριστώ.

Γ. Περουλάκης

 

Αποτελέσματα διαγωνισμού μαντινάδας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεροκούρου θεωρεί υποχρέωση του:


1 Να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό μαντινάδας που διοργάνωσε με θέμα «τον άνθρωπο και το περιβάλλον» . Δυστυχώς οι επιπτώσεις από τις παρεμβάσεις του ανθρώπου στον πλανήτη μας άρχισαν να φαίνονται . Η αλλαγή του κλίματος, το λιώσιμο των πάγων και η εμφάνιση νέων ασθενειών δεν είναι τυχαία φαινόμενα αλλά μια πραγματικότητα. Θα πρέπει λοιπόν όλοι μας να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτούς που μολύνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό απέδειξε ότι η κοινωνία μας δεν μένει αδιάφορη  σε ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως είναι το περιβάλλον .


Τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήσαν.


Α Πρώτο βραβείο στον Καρκανοραχάκη Αντώνη από τα Χανιά


Β Δεύτερο βραβείο στην Μαρία Σαριδάκη – Πλατανιανάκη από το Κολυμπάρι.


Γ Τρίτο Βραβείο στον Καλλιτσάκη Χρήστο από τα Χανιά.


Η βράβευση έγινε την Κυριακή 10 Αυγ. στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος και που περιλάμβανε εκτός των άλλων χορευτικά συγκροτήματα , ριζίτικο τραγούδι και καλή παραδοσιακή μουσική.


2 Να ενημερώσει τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου ότι ο οικονομικός απολογισμός του πολιτιστικού τριημέρου ήταν θετικός με καθαρό κέρδος 1630 €.

3 Να ευχαριστήσει: τον Δήμο Ελ. Βενιζέλου , το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών , τον κ. Ξηρουχάκη Θ. (χοροδιδάσκαλο) , τη Ριζίτικη Παρέα (Λαογραφικού Ομίλου), το Χορευτικό συγκρότημα «παραδοσιακή παρέα» του Στ.Τσιτσιριδάκη , τον κ. Πατεράκη Θ. και τον Σύλλογο Στιχουργών Ν. Χανίων , τον Σύλλογο Χρυσοπηγής (παραδοσιακής τέχνης), τον Μπολάκη Νίκο (για την έκθεση ψηφιδωτών) τον Αθητάκη Γιάννη , τον κόσμο και στους βουλευτές μας κ.κ.κ, Μαρκογιαννάκη Χρ. , Νικηφοράκη Στ. και Σκουλάκη Μ. που μας τίμησαν με την παρουσία τους καθώς και όλους όσους βοήθησαν.


4 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που μας στήριξαν οικονομικά..

ΑΝΕΚ LINES
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
SUPER MARKET ΙΝΚΑ
ΒΙΟΧΥΜ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ «ΑΦΟΙ ΚΛΗΜΑΤΣΑΚΗ»
SUPER MARKET ΤΣΙΓΚΑΚΗΣ - ΝΕΡΟΚΟΥΡΟΥ
ΚΟΛΟΜΒΑΚΗΣ Α.Ε. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Κ. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΑΣΗΜΙ – ΧΡΥΣΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΚΛΑΚΗΣ – ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ & ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤ/ΤΩΝ
ΚΑΜΠΑΚΟΣ – ΧΡΩΜΑΤΑ
STUDIO “A” 102,2 FM - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

5 Επίσης ενημερώνει τα μέλη του ότι διέθεσε 1000 € (τα 590 € προερχόταν από εισφορές φίλων και 410 € από το ταμείο του Συλλόγου) για να αγορασθεί ηλεκτρικός φούρνος για της ανάγκες του πνευματικού κέντρου του Αγίου Γερασίμου. Η συνολική αξία του φούρνου ήταν 2636 € και το υπόλοιπο ποσό δηλ 1636 € καταβλήθηκε από την Ενορία Εισοδίων της Θεοτόκου.

Το ΔΣ του Συλλόγου

 

 

Διασταύρωση Αγ. Μαρίνας


« Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η »

Ο Σύλλογος μας συμπαρίσταται στον αγώνα που κάνει ο Δήμος Ελ. Βενιζέλου για την διαπλάτυνση του δρόμου στην διασταύρωση της Αγ. Μαρίνας και την τοποθέτηση φαναριών σήμανσης. Καλεί όλα τα μέλη και φίλους του Συλλόγου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Δευτέρα 7 Ιουλίου 08 και ώρα 10 π. μ.

«ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΨΕΙ»

Νεροκούρου 4 Ιουλίου 2008

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
 
Περισσότερα Άρθρα...


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

web development and hosting by Hostsun Web Services